BALIKESİR / BİGADİÇ - Yagcilar Yatılı Bölge Ortaokulu

Yagcilar Yatılı Bölge Ortaokulu

YAĞCILAR MAHALLESİ BİGADİÇ / BALIKESİR
Vizyon
Türk Milli Eğitiminin Temel İlkeleri doğrultusunda öğrencilerimize: 1- Okulu bulunmayan nüfusu az ve dağınık olan yerleşim yerlerini öğretmene ve okula kavuşturmak, 2- Türkçe’nin doğru ve güzel kullanılmasını sağlamak, 3- Okulsuz köylerdeki özel eğitime muhtaç çocuklara özel eğitim sınıfları açılmasını sağlamak, 4- Çevrenin sosyal, kültürel ve ekonomik bakımdan gelişmesi için bir merkez vazifesi görmek, 5- Köylerinde 8 yıllık okulu bulunmayan öğrencilerin ilköğretimi tamamlamalarını sağlamak, 6- Çevrenin sosyal, kültürel ve ekonomik bakımdan gelişmesi için bir merkez vazifesi görmek
Misyon
Atatürk İnkılâp ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı;Türk milletinin milli ahlaki ve insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen,koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik lâik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getiren yurttaşlar olarak yetiştirmek, Beden, zihin, ahlâk, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip,insan haklarına saygılı,kişilik ve teşebbüse değer topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmektir.
Yatakhane Koğuşu :7
Lojman
9 - Lojmanlar soba ile ısınmaktadır.
Karayolu ile sağlanmaktadır.
Öğretmen servisi bulunmaktadır.
Yağcılar Nahiyesi
İle 70 km, ilçeye 35 km uzaklıktadır.
Kız Futsal Takımı - Erkek Futbol Takımı - Atletizm Takımları